0 Minicart
0 ks
0.00

Odšťavovače

Pri výbere odšťavovača si najskôr ujasnite, aké ovocie alebo zeleninu budete odšťavovať, ako často, v akých množstvách a či uprednostňujete šťavy s kúskami dužiny. Na základe týchto otázok si vyberáte z nasledujúcich typov odšťavovačov.
Závitkový odšťavovač – je určený na každodenné použitie. Odšťavuje tropické, bobuľové aj kôstkové ovocie a získaná šťava je hustá a bez peny. Má väčšie rozmery a je náročnejší na obsluhu, no s vhodnými nadstavcami sa dá použiť na mletie mäsa a výrobu cestovín.
Odstredivý odšťavovač – vyrába vodovú šťavu s penou na okamžitú konzumáciu. Odšťaví citrusy, malvice aj koreňovú zeleninu, no pri mäkkom ovocí a listovej zelenine zaostáva.
Výkon – pri závitkových odšťavovačoch sa pohybuje okolo 250 W a pri odstredivých 1200 W.
Plniaci otvor – od jeho veľkosti závisí množstvo práce s prípravou surovín na odšťavenie. Ak je príliš malý je potrebné ovocie a zeleninu krájať na menšie kúsky.

Empty note Tento zoznam je prázdny.
Chcete dostávať
čerstvé novinky?