0 Minicart
0 ks
0.00

Najlepšie jarné nátierky: tri skvelé svieže recepty

26.04.2024 naspäť na zoznam
Natierka

Viete, prečo je jar úžasná? Pretože ponúka neodolateľnú ponuku sezónnej zeleniny a byliniek. Jarná cibuľka, reďkovky, medvedí cesnak či pažítka prinesú závan sviežosti a farieb do vašej kuchyne. A k tomu tá vzácna májová bryndza. Vyskúšajte recepty na najlepšie jarné nátierky. Budete si prsty oblizovať.


Tvarohová s jarnou cibuľkou a chrenom


  • 1 zväzok reďkoviek

  • 1 ks cibule

  • 4 lyžice kyslej smotany

  • 2 lyžičky chrenu

  • 1 lyžicu masla

  • soľ a čierne korenie

  • šťava z 1/2 citróna


Najemno nakrájanú cibuľu speníme na masle a necháme vychladnúť. Reďkovky nastrúhame na jemno, zmiešame so smotanou, chrenom, dochutíme korením a soľou. Nakoniec premiešame s osmaženou cibuľkou a citrónovou šťavou.


Krémová vajíčková s pažítkou


  • 5 vajec

  • 2 lyžice masla

  • 1 lyžica plnotučnej horčice

  • čerstvá pažítka

  • soľ a čierne korenie


Vajíčka uvaríme natvrdo, ošúpeme, nakrájame na menšie kúsky a dáme do misky. Pridáme horčicu, maslo a rozmixujeme ponorným mixérom. Pažítku nasekáme nadrobno, pridáme k základu, dochutíme a môžeme podávať.


Bryndzová s medvedím cesnakom


  • 200 g bryndze

  • 3 lyžice kyslej smotany

  • hrsť medvedieho cesnaku

  • sladkú červenú mletú papriku

  • čierne mleté korenie


V miske vymiešame bryndzu s kyslou smotanou. Pridáme nadrobno nasekané lístky medvedieho cesnaku, červenú papriku a korenie podľa chuti. Všetko dobre premiešame a podávame s čerstvým chlebom.


Vegetariánska s naklíčenou rukolou


  • 180 g tofu

  • 2 lyžice sezamovej pasty tahini

  • 2 hrste naklíčenej rukoly

  • mletá rasca

  • čierna himalájska soľ


Tofu rozmixujeme s tahini. Pridáme klíčky rukoly, trocha mletej rasce a soľ. Premiešame a máme hotovo.


Chcete dostávať
čerstvé novinky?