Viete, prečo je jar úžasná? Pretože ponúka neodolateľnú ponuku sezónnej zeleniny a byliniek. Jarná cibuľka, reďkovky, medvedí cesnak či pažítka prinesú závan sviežosti a farieb do vašej kuchyne. A k tomu tá vzácna májová bryndza. Vyskúšajte recepty na najlepšie jarné nátierky. Budete si prsty oblizovať.
Tvarohová s jarnou cibuľkou a chrenom
1 zväzok reďkoviek
1 ks cibule
4 lyžice kyslej smotany
2 lyžičky chrenu
1 lyžicu masla
soľ a čierne korenie
šťava z 1/2 citróna
Najemno nakrájanú cibuľu speníme na masle a necháme vychladnúť. Reďkovky nastrúhame na jemno, zmiešame so smotanou, chrenom, dochutíme korením a soľou. Nakoniec premiešame s osmaženou cibuľkou a citrónovou šťavou.
Krémová vajíčková s pažítkou
5 vajec
2 lyžice masla
1 lyžica plnotučnej horčice
čerstvá pažítka
soľ a čierne korenie
Vajíčka uvaríme natvrdo, ošúpeme, nakrájame na menšie kúsky a dáme do misky. Pridáme horčicu, maslo a rozmixujeme ponorným mixérom. Pažítku nasekáme nadrobno, pridáme k základu, dochutíme a môžeme podávať.
Bryndzová s medvedím cesnakom
200 g bryndze
3 lyžice kyslej smotany
hrsť medvedieho cesnaku
sladkú červenú mletú papriku
čierne mleté korenie
V miske vymiešame bryndzu s kyslou smotanou. Pridáme nadrobno nasekané lístky medvedieho cesnaku, červenú papriku a korenie podľa chuti. Všetko dobre premiešame a podávame s čerstvým chlebom.
Vegetariánska s naklíčenou rukolou
180 g tofu
2 lyžice sezamovej pasty tahini
2 hrste naklíčenej rukoly
mletá rasca
čierna himalájska soľ
Tofu rozmixujeme s tahini. Pridáme klíčky rukoly, trocha mletej rasce a soľ. Premiešame a máme hotovo.