0 Minicart
0 ks
0.00

Panvice

Panvica je patrí do základného vybavenia kuchyne. Pripravíte na nej rýchlu večeru, vypražíte rezeň, ugrilujete steak alebo pripravíte deťom palacinky. Pri kúpe si premyslite, na čo a pre koľkých ľudí budete riad používať.
Klasická panvica – univerzálna panvica na vyprážanie a opekanie.
Grilovacia panvica – má typické vrúbkované dno prispôsobené na grilovanie mäsa a zeleniny.
Panvica wok – hlboké panvice s úzkym dnom na ázijské jedlá, ktoré sa premiešavajú.
Hlboká panvica – na prípravu mäsa s omáčkou, dusenie zeleniny.
Elektrická panvica – náhrada varnej dosky, napája sa do elektrickej zásuvky.
Panvica na palacinky – má nízke dno, ktoré uľahčuje obracanie.

Materiál z ktorého je panvica vyrobená je zásadný parameter a ovplyvňuje spôsob prípravy jedla.
Keramika – jedlo sa nepripaľuje a je vhodná na pomalé varenie.
Liatinová panvica – odolná, nepriľnavá, rovnomerne rozvádza teplo.
Nerez – odolný a pevný materiál s nižšou vodivosťou tepla.
Oceľ – má vysokú vodivosť tepla, oceľová panvica je ideálna na restovanie pokrmov.
Hliník – veľmi ľahký, nepriľnavý materiál, náchylný na poškriabanie.

Rozmer panvice závisí od počtu členov v domácnosti a druhu pripravovaných jedál.
- pre 1 – 2 osoby postačí panvica s priemerom 20 – 24 cm.
- pre 4 osoby je určená štandardná panvica s priemerom 26 – 30 cm.
- pre viac ľudí sú určené profesionálne panvice s veľkosťou 32 – 40 cm, ktoré používajú aj šéfkuchári.

Empty note Tento zoznam je prázdny.
Chcete dostávať
čerstvé novinky?